Project Partners

In de verschillende stadia van het project werken we samen met verschillende internationale organisaties. Voor meer informatie, bezoek hun websites door op het logo te klikken.

Support Dogs

Support Dogs is een liefdadigheidsorganiatie uit het Verenigd Koninkrijk. Deze organisatie ijvert voor het verbeteren van de levenskwaliteit en het vergroten van de onafhankelijkheid van mensen getroffen door ernstige medische aandoeningen. Om dit te bereiken traint Support Dogs gespecialiseerde hulphonden.

Deze hoog opgeleide honden helpen mensen met een lichamelijke beperking bij de dagelijkse taken. Ze waarschuwen voor epilepsieaanvallen en bieden veiligheid en ondersteuning voor kinderen met autisme en hun gezinnen.

Support Dogs werd gesticht in 1992, is gevestigd in South Yorkshire en heeft klanten in heel het Verenigd Koninkrijk.

Medical Detection Dogs

Medical Detection Dogs traint honden om de geur van menselijke ziektes op te sporen. Het is aan de voortouw van het onderzoek tegen kanker en het helpen van mensen met levensbedreigende ziekten.

Hun Bio-speurhonden zijn opgeleid om bepaalde geuren op te sporen. Deze geuren zijn geassocieerd met ziektes, zoals kanker, de ziekte van Parkinson of malaria en worden terug gevonden  in bijvoorbeeld urine, adem of swabs.

 

Hun medische waarschuwingshonden worden getraind om kleine veranderingen op te sporen in de persoonlijke geur van een persoon. Deze geurveranderingen worden veroorzaakt door ziekte, waardoor de honden waarschuwen bij een dreigend medisch voorval.

Medical Detection Dogs ontvangt geen overheidsfinanciering, het is volledig afhankelijk van de vrijgevigheid van giften van fondsen en mensen.

© 2017 Ghent University

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon